A határon túli magyar iskolák diákjai is nyitottak az érzékenyítésre

Az idei tanév utolsó tanítási napján Szerbiába utaztunk, a királyhegyesi Petőfi Sándor általános iskolába, ahol a Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesületének szervezésében újabb iskolai érzékenyítő programot tartottak.

A több állomásból álló iskolai érzékenyítő programba a Csongrád megyei intézmények mellett határon túli, szerbiai magyar általános iskolákat is bevontak a szervezők. Idehaza már évek óta rendszeresek a hasonló foglalkozások, Szerbiában azonban még nem igazán találkozhattak a gyerekek iskolai érzékenyítéssel. Ennek ellenére nagyon nyitottak voltak, szívesen beszélgettek a fogyatékosságról, kíváncsiak voltak a fogyatékkal élők mindennapjainak gyakorlati bemutatására.

Játékos formában próbálhatták ki a különböző élethelyzeteket, megtapasztalhatták azokat a nehézségeket, melyekkel minden nap szembesülnie kell egy fogyatékkal élőnek. A gyerekek bátran kérdezhettek, a szociális segítők igyekeztek minden téren kielégíteni a kíváncsiságukat. Arra biztatták a gyerekeket, hogy természetesen kezeljék azokat az embereket, akik segítségre szorulnak. Kellő empátiával, nyitottsággal alakítsanak ki kapcsolatokat, ennek megfelelően szocializálódjanak.

A kisiskolások közvetlen tapasztalatok megélésével, saját élményen keresztül váltak nyitottabbá a befogadásra és az elfogadásra, és mindemellett megtapasztalhatták saját korlátaikat és határaikat is.

[Not a valid template]

2019-08-06T10:12:55+02:00június 17th, 2019|Hírek|