Az akadálymentes turizmus volt a téma az innovációs workshopon

Újabb állomásához érkezett az a határon átnyúló turisztikai projekt, amelyet a Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete egy vajdasági projektgazdával közösen valósít meg és amelynek elsődleges célja az egyenlő esélyű turizmus szélesebb körben való megismertetése és elfogadtatása. A felek ezúttal Szőregen, a Tömörkény István Művelődési Házban találkoztak egy innovációs workshopon.

A közös műhelymunkán ezúttal az akadálymentes turizmussal kapcsolatos szociális és technológiai innovációkról esett szó, valamint már működő szociális vállalkozások képviselői beszéltek a tapasztalataikról. Valamint olyan érdekességekről is hallhattak a résztvevők, hogy például a 3D-s valóság vagy egy virtuális séta a szálláshelyen hogyan segítheti az akadálymentes turizmust.

A vajdasági, nagykárolyfalvi egyesület is képviseltette magát az eseményen, ezúttal is hangsúlyozták, hogy minél több fogyatékkal élő és a mobilitásában gátolt személy számára is elérhetővé tegyenek turisztikai célpontokat a Dél-Alföldön és vajdasági Bánátban. A projektgazda ezért egy speciális járművet is beszerez majd, amivel szinte bármilyen helyszínt meg tudnak közelíteni. 

A szerb-magyar partnerségnek az egyik célja, hogy létrehozzanak egy szociális vállalkozást azzal a céllal, hogy előkészítsék és megszervezzék a turisztikai célpontok egyenlő hozzáférését.

2019-01-08T12:12:50+01:00december 7th, 2018|Hírek|