Együttműködő partnerek2018-09-25T12:52:14+02:00

A projekt 2018. február 1-én kezdődött és 18 hónapig tart, 2019. július 31-ig. Célja, hogy a fogyatékossággal élők és a korlátozott mobilitású személyek számára is hozzáférhetővé és elérhetővé váljanak ökoturisztikai célpontok szerbiai Bánátban és a Dél-Alföldön, QUAD szociális vállalkozás létrehozásával és működésével. Az akadálymentes turizmus a korlátozott mobilitású emberek számára nyújtott új szolgáltatás, amely a fogyatékossággal élők és idős emberek bevonását célozza turisztikai célpontok és termékek/szolgáltatások fogyasztójaként, pozitív, határon átnyúló hatással.

A szegedi partnerrel kialakított kapcsolat segítségével és tudásátadásával megalapozható az együttműködés az innovatív turisztikai szolgáltatásokat nyújtó szociális vállalkozások számára, amelyek a különleges, természeti értékekkel rendelkező attrakciókra szerveznek turisztikai szolgáltatást a korlátozott mobilitású emberek számára. Mindezt alacsony környezeti terheléssel, hiszen a mobilitást támogató ATV-t megújuló energiaforrások hajtják majd. A pozitív környezeti hatást erősítik a további innovatív megoldások a természeti területeken történő szolgáltatások fejlesztése érdekében, amelyek kkv-k és az akadémiai szféra együttműködő workshopjain formálódnak meg.

A megvalósítás érdekében egy szociális vállalkozás alapítására kerül sor Szerbiában, amely egyenlő esélyű turisztikai szolgáltatásokat kínál innovatív megoldásokkal, minden érdeklődő számára a célterületeken, különös figyelemmel a korlátozott mobilitású érdeklődőkre. A megújuló energiaforrásokkal üzemelő ATV eszközzel megvalósított lehetőség kísérleti modellként szolgál az egyenlő hozzáférés tekintetében, munkahelyeket és bevételt generál, jó gyakorlatként szolgál majd más területeken is. Az együttműködés során, melyben különböző szereplők vesznek részt: fiatal vállalkozók, kkv-k, különböző hivatalok és szervezetek olyan megoldás(ok) jön(nek) létre, amelyek egyszerre energiahatékonyak, innovatívak és pénzügyileg fenntarthatóak. A turisztikai szolgáltatásokon keresztül bizonyítható, hogy a határon átnyúló régió szociális gazdasági potenciálja kiaknázható, ennek példája lesz az egyenlő hozzáférésű turisztikai szolgáltatás megvalósítása.