Zastava Fesztivál a Kolóban

A mórahalmi Kolo Szerb Kulturális Központ legnagyobb nyári durranása az augusztus 3-i Zastava Fesztivál lesz, amely a Balkán ízét, színét és hangulatvilágát hozza el. Az egész napos eseményre a belépés ingyenes.
Szerbiából oldtimer autós felvonulás jön át a határon, amely a mórahalmi városközpontban csatlakozik majd a magyarországi régi járművekhez. Egy nagyobb kört tesznek a városban, ezután érkeznek a Kolóhoz. Nemcsak az amerikai típusú autókat lehet majd megcsodálni, hanem a Szerbiából érkező, jó állapotban lévő Fiatokat és Zastavákat is. Közel 40 autó- és motorkülönlegesség vonul végig a városon.

A nap balkáni táncházzal, tamburazenével, illetve trubás koncerttel folytatódik. Ehhez társul a grillterasz, valamint a kirakodóvásár. A fesztivál legnagyobb durranása 21 órától lesz, amikor a Barcelona Gipsy Balkan Orchestra lép színpadra. A formáció több tagja is a Balkánról származik, s soha sem jártak még a dél-magyarországi régióban, így ez számukra is egy új impulzust jelent. 23 órától pedig balkáni dj show zárja a Zastava Fesztivált.

16.00 Oldtimer autók felvonulása
Ajvár bemutató
Balkán táncház
Mediterrán kirakodó
Trubás koncert
Balkán DJ
Gasztro koncert
21.00 BARCELONA GIPSY BALKAN ORCHESTRA

2019-07-31T10:48:16+02:00július 31st, 2019|Hírek|